Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΜΑ: «Ματαίωση ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού «Παραγωγή Καλλιτεχνικών έργων που προωθούν την ισότητα των φύλων»»




Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στις 17.7.12 προκηρύχτηκε ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός  με τίτλο «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ» της Πράξης «Ενίσχυση και προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας που προωθεί την ισότητα των φύλων – Παραγωγή καλλιτεχνικού έργου» της Κατηγορίας Πράξης 3.1.3 «Προαγωγή της ενσωμάτωσης (gender mainstreaming) της ισότητας των φύλων στις δημόσιες πολιτικές» για τις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης (Άξονας Προτεραιότητας 07) και τις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Άξονας Προτεραιότητας 08) του Ειδικού Στόχου 3.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007- 2013» (κωδικοί ΟΠΣ 376466 και 376467).

Ο συνολικός προϋπολογισμός όλων των τμημάτων του Έργου ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (2.120.000,00€), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ 1.723.577,00 €, ΦΠΑ 396.423,00 €). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ήταν η 1η Οκτωβρίου.
Στις 19 Σεπτεμβρίου η Ένωση Κερδοσκοπικών Θιάσων ενημερώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΚΠΣ 2000-2006, του ΕΣΠΑ και λοιπών Συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων) για την ύπαρξη της προκήρυξης, δηλαδή μόλις 11 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων.
Μετά τις διαμαρτυρίες πολλών καλλιτεχνικών σχημάτων για μη έγκαιρη ενημέρωση και με δεδομένη την πολυπλοκότητα και την ποσότητα των ζητούμενων δικαιολογητικών, στο φάκελο υποβολής αίτησης, το Υπ. Εσωτερικών με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την 1η Οκτωβρίου, όρισε νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 10η Οκτωβρίου.
Ωστόσο, μία μέρα αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοίνωσε τη ματαίωση του διαγωνισμού.
                            

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ):



1.    Ποιος ο λόγος ματαίωσης του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού «Παραγωγή Καλλιτεχνικών έργων που προωθούν την ισότητα των φύλων»;
2.    Τα χρήματα που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ για τον εν λόγω διαγωνισμό θα διατεθούν σε άλλη δράση ή χάνονται οριστικά;
3.    Επειδή παρατηρείται γενικά το φαινόμενο προκηρύξεις του ΕΣΠΑ να πληρούν τους όρους δημοσιότητας (δημοσιοποίηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ κλπ.) αλλά τελικά  να παραμένουν άγνωστες στους πολίτες, θα εξετάσουν τα αρμόδια Υπουργεία τη δημιουργία ενός μηχανισμού που να διασφαλίζει την ενημέρωση των ενδιαφερομένων;

Αθήνα 05 Οκτωβρίου 2012                                                  ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
                                                                                                ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
                                                                                                ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                                                                ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
                                                                                                ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                                                                ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου