Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στον ΕΟΤ για την προώθηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Γλύφα




Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκο Καραχάλιο και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Φιορεντίνο είχε την προηγούμενη βδομάδα ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, για την προώθηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Γλύφα.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε  τους επικεφαλής του ΕΟΤ για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το έργο.Tο εν λόγω καταφύγιο τουριστικών σκαφών χωροθετήθηκε και παραχωρήθηκε στο Δήμο Πηνειού με την υπ’ αρ’ 8212/17.5.2007 (ΦΕΚ 218ΤΑΑΠΘ/29.5.2007) Υπουργική Απόφαση και οι σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι εκδόθηκαν με την υπ’ αριθμ. 6109/95670/16.9.2010 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, ενώ εκκρεμεί η υποβολή των οριστικών μελετών.
 Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε την τεχνική συμβολή των υπηρεσιών του ΕΟΤ για την ολοκλήρωση των μελετών που υπολείπονται και την ωρίμανση του φακέλου, με δεδομένη την τεχνική αδυναμία του Δήμου Πηνειού να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες.
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κοντογιάννης, η υλοποίηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Γλύφα θα συμβάλλει στην πύκνωση του δικτύου τουριστικών λιμένων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, που βρίθει τουριστικών πόρων και αποτελεί πύλη εισόδου της χώρας, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομίας της περιοχής.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Γιώργου Κοντογιάννη με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, αφού ενημερώθηκε από το Βουλευτή για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, τον διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου κι εκείνη προσωπικά θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να προωθηθεί η υλοποίηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Γλύφα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου