Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Να δοθεί λύση για τα φάρμακα των χρόνια πασχόντων



Να δοθεί λύση για τα φάρμακα των ασφαλισμένων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση της Αμαλιάδας τόνισε πως είναι αναγκαίο να αποσταλούν άμεσα φάρμακα στην υγειονομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, καθώς μεγαλύτερη καθυστέρηση θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στην Αμαλιάδα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, καθώς δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.
Η κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ τον τελευταίο μήνα δεν έχει στείλει φάρμακα στην υγειονομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, που λειτουργεί στο κτίριο του ΙΚΑ στην Αμαλιάδα, με αποτέλεσμα όσοι ασφαλισμένοι προσκομίζουν ιατρικές συνταγές να φεύγουν χωρίς να λαμβάνουν θα φάρμακά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο της Ηλείας, η καθυστέρηση αποστολής φαρμάκων οφείλεται είτε στην αλλαγή λογισμικού που έγινε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ είτε στο γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί οι φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν τα φάρμακα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Ποιος ο λόγος που δεν έχουν αποσταλεί φάρμακα από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στην υγειονομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στην Αμαλιάδα;
  2. Πότε θα λάβουν τελικά τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι της Αμαλιάδας που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις;
  3. Ανάλογα φαινόμενα με αυτό που παρουσιάστηκε στην Αμαλιάδα έχουν παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ηλείας και της Ελλάδας»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου