Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση του Αναπλ. Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών σε Ερώτηση του Γ. Κοντογιάννη σχετικά με την Ολύμπια Οδό



 H κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ», που υλοποιείται με τη Σύμβαση Παραχώρησης του Ν. 3621/2007, διεκόπη στις 25 Ιουνίου 2011, καθόσον ανεστάλη η χρηματοδότηση από τις δανείστριες τράπεζες.
Για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων στην υλοποίηση των έργων με συμβάσεις παραχώρησης, ο Πρωθυπουργός όρισε ειδικό διαπραγματευτή, τον κ. Βιδάλη. Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση του Έργου, που βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, θα ακολουθήσει διάλογος με τις δανείστριες Τράπεζες και Γεν. Δ/νσεις της Ευρ. Επιτροπής και
θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση του τεχνικού αντικειμένου του. Τονίζεται ότι με βάση την υπ. αρ. 2473/2010 Απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, έχουν ακυρωθεί οι εγκεκριμένοι με την ΚΥΑ 100163/30.5.2006 Περιβαλλοντικοί Όροι του αυτοκινητόδρομου Αμαλιάδα-Πύργος (Αλφειός)-Τσακώνα στο τμήμα εντός της Περιφέρειας του Δήμου Ζαχάρως, με αποτέλεσμα η εγκεκριμένη περιβαλλοντική χάραξη να παύει να ισχύει σε μήκος περίπου 20 χλμ.
Το έργο του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα συγχρηματοδοτείται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (πιστώσεις ΕΣΠΑ) και η συνέχισή του προϋποθέτει συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως προς τη συμβατότητα των λύσεων που θα υιοθετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου