Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Προωθείται η τακτοποίηση των χρεών προς την Ι.Μ. Ηλείας



Η Κυβέρνηση προωθεί την τακτοποίηση των χρεών προς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, όπως προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μ. Σαλμάς στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του είχε επισημάνει την ανάγκη στήριξης από την πολιτεία του κοινωνικού έργου και των δομών της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και ζητούσε να υπάρξει μέριμνα ώστε η προσπάθεια αυτή να μην διακοπεί λόγω της έλλειψης χρημάτων, από τη στιγμή μάλιστα που ΟΓΑ και ΙΚΑ χρωστούν περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας: «Η πιστοποίηση των Παρόχων υγείας (όπως και των Ιδρυμάτων προστασίας-ηλικιωμένων Ηλείας) έγινε πρόσφατα και αναμένεται η επεξεργασία των λογαριασμών που έχουν υποβάλλει τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα 1/1/2012 έως 30/4/2012….Ο ΕΟΠΥΥ αναμένει τη λήψη της κρατικής χρηματοδότησης και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για να προβεί στην αποπληρωμή των οφειλών μέχρι 31/10/2011. Για το διάστημα από 1/11/2011 μέχρι 31/12/2011 ο Οργανισμός έχει μεταβιβάσει πιστώσεις στους φορείς που μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ την 1/1/2012».
Επίσης, σε συνάντηση που είχε ο κ. Κοντογιάννης με τον κ. Σαλμά, τον ενημέρωσε και προφορικά για το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης της εκταμίευσης των χρημάτων που οφείλει το Δημόσιο, ώστε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσφορά της προς τους πολίτες του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου