Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στη φάση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών βρίσκεται η αξιοποίηση του Καϊάφα




Στη φάση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών βρίσκεται το έργο της ανάπλασης και αξιοποίησης της περιοχής του Καϊάφα, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, με αφορμή δημοσιεύματα για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τα κτήρια στο νησί του Καϊάφα είχε ζητήσει να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το σχέδιο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει, παράλληλα, ειδική μέριμνα και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην έγγραφο που απέστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Γρηγόριος Αλεξόπουλος και το οποίο επισυνάπτεται στην απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, αναφέρονται τα εξής:
«Για το ακίνητο «Ιαματική Πήγή» (Λουτρά Καϊάφα Ηλείας) που ανήκει στην ΕΤΑ Α.Ε έχει εκπονηθεί γενικό σχέδιο (master plan) της λίμνης Καϊάφα, προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ, με βασικό στόχο τη δημιουργία «οικολογικού-οικογενειακού πάρκου περιπέτειας» (ECO-FAMILY ACTIVITY RARK).
Έχει ενταχθεί στις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού, με παράλληλη ένταξη του έργου με τον τίτλο «Πάρκο Οικοανάπτυξης Ιαματικών Πηγών Καϊάφα, Ολοκλήρωση και εκσυγχρονισμός βασικών Δικτύων Υποδομής και Ανάπτυξης νέων εγκαταστάσεων Τουρισμού Διημέρευσης» στον Άξονα Προτεραιότητας «03-Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με βάση την υπ’ αριθμ. 112/30/Α2 Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς επίσης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2012, στη ΣΑ Ε011/8 των έργων με τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία, όπως περιγράφονται στον πίνακα της υπ. αριθμ. 6742/ΔΕ-61/13.02.12 Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με προϋπολογισμό 8.053.230 ευρώ, με πιστώσεις για το 2012 τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ.
Στα πλαίσια της υλοποίησης του παραπάνω έργου προκηρύχθηκε και επαναπροκηρύχτηκε διαγωνισμός για την εκπόνηση πλήρους μελέτης (προμελέτη οριστικής εφαρμογής και τεύχη δημοπράτησης), προϋπολογισμού 1.051.311,30 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 23%, όπως λέει η μελέτη), η οποία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών των 22 εταιρειών που συμμετείχαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου