Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Θα χρηματοδοτηθούν νέα έργα από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη στις πυρόπληκτες περιοχές



Την διαβεβαίωση ότι θα χρηματοδοτηθούν νέα έργα αποκατάστασης και ανασύστασης στις πυρόπληκτες  περιοχές από τα διαθέσιμα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, έλαβε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.
Ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει τα εξής: «Με τις διατάξεις του Ν.3895/2010, βάσει του οποίου καταργήθηκε το Ε.Τ.Α.Ε.Α εκδόθηκε Κ.Υ.Α υπ’ αριθμ. 16729/ΔΚΠ145/14.4.2011 (ΦΕΚ667/Β), με τις διατάξεις
της οποίας συνεχίζεται η χρηματοδότηση των έργων που έχουν εγκριθεί από το Ε.Τ.Α.Ε.Α, κατόπιν προτάσεων των αρμοδίων φορέων (Περιφέρειες, Υπουργεία), και είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).
Σύμφωνα με την ίδια Κ.Υ.Α. τα αδιάθετα υπόλοιπα του Ταμείου, μετά την ολοκλήρωση των έργων αυτών, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την χρηματοδότηση νέων έργων στις πυρόπληκτες περιοχές, σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών.
Για το σκοπό αυτό προωθείται η τροποποίηση της ανωτέρω Κ.Υ.Α. ώστε να ενταχθούν νέα έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης στις πυρόπληκτες περιοχές του καλοκαιριού 2007.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο του «Λογαριασμού Αρωγής Πυροπλήκτων» ανέρχεται στο ποσό των 95.109.799,10 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου