Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Με αντικειμενικά και όχι πολιτικά κριτήρια οι συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων της Ηλείας



Να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηλείας ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης επισημαίνει πως οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής και όχι με πολιτικά κριτήρια ή παρεμβάσεις τοπικών παραγόντων.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:

«Δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ηλείας αναφέρονται στην επικείμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων στο Νομό, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες καθώς δεν είναι ξεκάθαρα τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Τμημάτων, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για παρεμβάσεις, κυρίως τοπικών παραγόντων.
             
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Με ποια κριτήρια θα γίνει η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηλείας;
  2. Θα τηρηθεί η αρχή «τουλάχιστον μια υπηρεσία ανά Δήμο»;
  3. Θα ληφθούν υπ’ όψιν οι πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, με βάση τον αριθμό των κάθε λογής παραβάσεων και το ύψος της εγκληματικότητας που παρουσιάζουν;
  4. Θα ληφθούν υπ’ όψιν πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια ως προς την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου