Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τις άδειες επισκευής των σεισμοπλήκτων του 2008



Στην ερώτηση του βουλευτή Ηλείας κ. Γιώργου Κοντογιάννη με θέμα την διακοπή της έγκρισης οικοδομικών αδειών από το ΤΑΠ Πύργου μετά από απόφαση της Γ.Γ. Δημ. Έργων, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης απάντησε τα εξής:
Η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων από το σεισμό του 2008 στους ν. Ηλείας, Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας χρηματοδοτείται από το ενάριθμο έργο 2008ΣΕ06900017 της ΣΑΕ 069, με προϋπολογισμό 125.000.000 ευρώ.

Λόγω του γεγονότος ότι εκκρεμεί μεγάλος αριθμός πληρωμών βεβαιωμένων οφειλών  σε πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ) σε διάφορες περιοχές της χώρας και ως ότου εγκριθεί η επαναχρηματοδότηση του έργου, το Υπουργείο με το υπ’ αρ. οικ/Φ.Δ20.5.7/11.04.2011 έγγραφο είχε αποφασίσει την αναστολή της έκδοσης Διοικητικών Πράξεων, πέραν των ορίων των εγκεκριμένων προϋπολογισμών και πιστώσεων κάθε έργου που διαχειρίζονται.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις σεισμοπλήκτων που επιθυμούν να προχωρήσουν στην αποκατάσταση – ανοικοδόμηση των πληγέντων κτισμάτων τους με δικές τους δαπάνες και χωρίς τη χορήγηση της δωρεάν κρατικής αρωγής, μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου