Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Να ενεργοποιηθεί ο ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο στο Κουρτέσι

Την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στο Κουρτέσι, ζητεί ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε να γίνουν άμεσα αυτοψίες και να κινηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες, υπενθυμίζοντας ότι οι αγρότες της Ηλείας βρίσκονται αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα για πολλοστή φορά, με αποτέλεσμα τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματά τους λόγω της οικονομικής κρίσης, να έχουν δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Κουρτέσι Ηλείας την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές κυρίως θερμοκήπια, στάβλοι και καλλιέργειες πατάτας.
Οι  αγρότες της Ηλείας ζητούν να υπάρξει άμεσα ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν αυτοψίες και να κινηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Σημειώνεται, ότι είναι η πολλοστή φορά που οι αγρότες της Ηλείας βρίσκονται αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματά τους λόγω της οικονομικής κρίσης, να έχουν δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα ενεργοποιηθεί  ο ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν άμεσα αυτοψίες και να κινηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες;
  2. Πότε αναμένεται να χορηγηθούν οι αποζημιώσεις, προκειμένου οι πληγέντες να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου