Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Να δοθούν διευκρινήσεις για την στελέχωση των γραμματειών του ΙΚΑ από ιδιωτικές επιχειρήσεις




Να δοθούν διευκρινήσεις αναφορικά με την στελέχωση των γραμματειών του ΙΚΑ από ιδιωτικές επιχειρήσεις την ώρα που παραμένουν αδιόριστοι οι επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων ασφαλισμένων κατέληξαν στις τσέπες εταιρειών,  οι οποίες παραχωρούσαν επί σειρά ετών υπαλλήλους για να στελεχωθούν οι Γραμματείες των μονάδων υγείας του ΙΚΑ, όπου οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς, χωρίς να μεσολαβούν τηλεφωνικοί αριθμοί.
Οι μονάδες αυτές υγείας του ΙΚΑ,  που πέρασαν πια στον ΕΟΠΥΥ, συνεχίζουν την ίδια τακτική, καθώς είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για το ποια εταιρεία θα αναλάβει ακριβώς την ίδια υπηρεσία, η οποία πλέον θα πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Το 2006 ο διαγωνισμός,  που είχε γίνει,  υποχρέωνε το ΙΚΑ να δίνει ετησίως 11.500.000 ευρώ κι επειδή ο διαγωνισμός έληγε το 2007, προκηρύχθηκε νέος, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί έγινε μια πρόχειρη διαπραγμάτευση, που κατέληξε ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να δίνει κοντά στα 5.900.000 ευρώ για τρεις μήνες!

Ακολουθεί και πάλι ανοικτός διαγωνισμός τo 2008 που έκλεισε κοντά στα 12.000.000 ευρώ, το 2009 ο διαγωνισμός βγάζει για 9 μήνες ποσό περίπου 12.500.000 ευρώ κι επειδή ξανά ο διαγωνισμός λήγει το 2012, κατοχυρώνεται τον Ιούνιο του 2010 στα 7.600.000ευρώ για 5 μήνες.
Σήμερα, που όλες οι μονάδες υγείας του ΙΚΑ πέρασαν στον ΕΟΠΥΥ, άλλος ένας διαγωνισμός αντίστοιχος είναι σε εξέλιξη, ανεξάρτητος από αυτόν που κατοχύρωσε τις τηλεφωνικές εταιρείες για τα ραντεβού με τους γιατρούς, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 15 μέρες, προκειμένου η εταιρεία που θα κερδίσει,  να παράσχει περίπου 400 άτομα για όλη την  χώρα, σε περίπου 104 γραμματείες.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.     Για ποιο λόγο γινόταν κατά το παρελθόν η στελέχωση των γραμματειών του ΙΚΑ από ιδιωτικές επιχειρήσεις;
2.     Για ποιο λόγο, στην παρούσα συγκυρία, που η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, συνεχίζεται η πρακτική της χρησιμοποίησης ιδιωτικής εταιρείας για τη στελέχωση των γραμματειών του ΙΚΑ, όταν το συγκεκριμένο κονδύλι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη επιτυχόντων της 8Κ/2008, η οποία εκκρεμεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια;
3.     Πόσο θα στοιχήσει η πρόσληψη των 400 ατόμων, στις περίπου 104 γραμματείες του ΙΚΑ, εάν τελικά γίνει μέσω ιδιωτικής εταιρείας»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου