Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση της Ολυμπίας Οδού




            Να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση του τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών την Παρασκευή 7.3.14 (α.π. 6822) ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει στην Ερώτησή του πως στο άρθρο  5 του Νόμου 4219 (ΦΕΚ Α269-11.12.13) «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» αναφέρεται ρητά ότι ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα θα δημοπρατηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2014 ως έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας.
      Επίσης, ο Ηλείος Βουλευτής υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ.
Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου, όπως καταγράφτηκαν στα πρακτικά της Βουλής (9.12.13), σύμφωνα με τις οποίες: «Το τμήμα Πάτρα-Πύργος θα τελειώσει το 2015 και το τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα θα τελειώσει το 2016».
Με δεδομένο ότι ήδη έχουν περάσει τρεις μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη ως προς το εν λόγω τμήμα, ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό Υποδομών:

1.    Πότε θα γίνει η δημοπράτηση του τμήματος «Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα»;
2.    Θα γίνει εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο Νόμος 4219/2013;
3.    Θα υπάρξει τελικά καθυστέρηση ως προς τη δημοπράτηση του έργου;
4.    Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου; Ισχύει η δέσμευση  για ολοκλήρωση του τμήματος Πάτρα-Πύργος εντός του 2015 και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα εντός του 2016;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου