Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τα λιμάνια της Ηλείας καθοριστικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της χώρας




Με το νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο συναντήθηκε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στον καθοριστικό ρόλο των λιμένων της Ηλείας για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο Ηλείος Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσής τους με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, τα οποία είναι αναγκαία προκειμένου να παρέχονται όσο το δυνατόν πληρέστερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στου πολίτες και τους επισκέπτες της Ηλείας. Συγκριμένα, ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία του λιμανιού της Κυλλήνης ως πορθμείου και μέσου σύνδεσης με τα νησιά του Ιονίου,
ενώ επεσήμανε πως το λιμάνι του Κατακόλου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της εθνικής και τοπικής οικονομίας.
Από την πλευρά του ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία, τόνισε πως συμμερίζεται τις απόψεις του Γιώργου Κοντογιάννη και πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση των λιμανιών της Ηλείας, αφού άλλωστε είναι βέβαιο πως η οικονομική ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό.
Κλείνοντας τη συνάντηση, οι κ. Κοντογιάννης και Αθανασόπουλος δήλωσαν πως θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία προς όφελος της Ηλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου