Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση για τα τιμολόγια του 2013 και την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες



Στη Βουλή έφερε για άλλη μια φορά τα προβλήματα των αγροτών της Ηλείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, με την οποία διαβίβασε την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Νομού Ηλείας σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν με την παραλαβή των τιμολογίων εσοδείας 2013 και την επιστροφή του ΦΠΑ.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Χρήστος Βαλιανάτος, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους παραγωγούς που βρίσκονται σε επανέλεγχο καθώς ακόμα
δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ για τα τιμολόγια του 2012, ενώ μείζον ζήτημα ανακύπτει και από το γεγονός ότι στο ΟΣΔΕ 2012 έχουν δηλωθεί καλλιέργειες η παραγωγή των οποίων πουλήθηκε (με την έκδοση σχετικών τιμολογίων) εντός του 2013, οπότε αν γίνει έλεγχος μόνο για το ΟΣΔΕ 2013 οι παραγωγοί δεν πρόκειται να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ για αυτές τις περιπτώσεις. Τέλος, στην επιστολή τίθεται ξανά το ζήτημα των τιμών που προβλέπει ο ΕΛΓΑ για τον υπολογισμό των ακαθάριστων εσόδων των παραγωγών, οι οποίες όπως επισημαίνουν οι αγρότες είναι εκτός πραγματικότητας.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών ώστε να λυθούν άμεσα τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματα των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου