Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε δυναμικό στις Μονάδες των Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας




Την ανάγκη κάλυψης των σημαντικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στις Μονάδες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.) επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Όπως αναφέρει ο Ηλείος Βουλευτής, η κατάσταση, όπως καταγράφεται σε επιστολή της προέδρου κυρίας Γεωργίας Τσουκαλά, είναι δραματική. Σε φάση συγχώνευσης, με διαδικασίες άμεσης εφαρμογής που προσκρούουν στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, χωρίς πόρους και με ελάχιστους υπάλληλους που αυτοσχεδιάζουν, η λειτουργία των Μονάδων επαφίεται αποκλειστικά στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Για να επιστρέψουν οι Μονάδες σε ένα στοιχειώδες επίπεδο εύρυθμης λειτουργίας πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, ειδικά στις τρεις Μονάδες στον Πύργο και στην Πάτρα. Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται στις υπόλοιπες δύο Μονάδες σε Λεχαινά και Αίγιο, οι οποίες λειτουργούν οριακά στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα κενά των υπολοίπων Μονάδων, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν τα πρότυπα πάνω στα οποία θα οργανωθούν όλες οι Μονάδες του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. μετά τη συγχώνευση.
Στην Ερώτηση καταγράφονται αναλυτικά οι άμεσες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των 5 Μονάδων της Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε και ακολούθως τίθεται η εξής Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας:
«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, διότι κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται περισσότερο κρίσιμη με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η στοιχειώδης λειτουργία των Μονάδων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.);».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου