Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Στηρίζει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία



Την στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία, απέσπασε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε να συνδράμει η πολιτεία τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του Κτηνοτροφικού Πάρκου, το οποίο θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ηλεία, με δεδομένο το σημαντικό ρόλο που παίζει η κτηνοτροφία στην οικονομία της περιοχής.
Απαντώντας στην Ερώτηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρει ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο υπάρχει η δυνατότητα
ενίσχυσης τέτοιων δράσεων σχετικά με την κτηνοτροφία και ενδεχόμενα σχετικά με τα κτηνοτροφικά πάρκα, τόσο στο πλαίσιο του άρθρου 17 «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» του Καν. (ΕΕ) 1305/2013, όσο και στο πλαίσιο του άρθρου 35 «Υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία» του Καν. (ΕΕ) 1303/2013.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως αφού η πολιτεία είναι πρόθυμη να στηρίξει τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία, προτείνοντας συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μελλοντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη υλοποίηση του εγχειρήματος, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία για την Ηλεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου