Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Να μη γίνει μεταβολή στο έντυπο των αιτήσεων επιστροφής του ΦΠΑ για τους αγρότες



Να μη γίνει καμία μεταβολή στο έντυπο των αιτήσεων επιστροφής του ΦΠΑ για τους αγρότες, από τη στιγμή που ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία  κατάθεσης, όπως ορίζει η ΠΟΛ 1066/2-4-2013, ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής στην Αναφορά διαβίβασε την επιστολή του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Νομού Ηλείας κ. Χρήστου Βαλιανάτου, σύμφωνα με την οποία το έντυπο πρόκειται να αλλάξει και από 1 Απριλίου οι αγρότες θα κληθούν να καταθέσουν πάλι τις αιτήσεις, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικό κόπο και κόστος καθώς θα πρέπει να γίνει εκ νέου προμήθεια και συμπλήρωση των εντύπων.

Όπως προβλέπει η ΠΟΛ 1066/2-4-2013: «Η επιστροφή του Φ.Π.Α. των εισροών στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος πραγματοποιείται με την υποβολή Αίτησης Επιστροφής από τον δικαιούχο, σύμφωνα με το έντυπο που έχει καθιερωθεί με την ΑΥΟ Π.953/88 (έντυπο 010Α - ΦΠΑ έκδοση 2007)…Η αίτηση αυτή υποβάλλεται από την 1η Μαρτίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους για τα ακαθάριστα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος».
Επομένως, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κοντογιάννης, εφόσον ήδη έχει ξεκινήσει η χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων που προβλέπει η  προαναφερθείσα ΠΟΛ, τα έντυπα πρέπει να μείνουν ως έχουν και η οποιαδήποτε αλλαγή να γίνει την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου