Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Να καλυφθούν οι ελλείψεις στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανδρίτσαινας



Την κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανδρίτσαινας ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να μην χάνονται διδακτικές ώρες, ενώ παράλληλα ζήτησε να καλυφθούν τυχόν κενά που υπάρχουν και σε άλλα σχολεία της Ηλείας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σημαντικές ελλείψεις σε καθηγητές παρουσιάζουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ανδρίτσαινας Ηλείας, σε βασικές και δευτερεύουσες ειδικότητες.
Η σχολική κοινότητα της Ανδρίτσαινας είναι ανάστατη και διαμαρτύρεται εντονότατα διότι ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες και οι ελλείψεις έχουν γνωστοποιηθεί στους αρμοδίους από τον περασμένο Ιούνιο, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καλύψει τις κενές θέσεις καθηγητών στις ειδικότητες Αγγλικών, Φυσικής, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Οικιακής Οικονομίας, Εικαστικών και Μουσικής,  με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες ώρες βασικών μαθημάτων όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Πότε αναμένεται να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανδρίτσαινας;
  2. Για ποιο λόγο δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν τόσα κενά σε καθηγητές στο εν λόγω σχολείο και στα υπόλοιπα σχολεία της Ηλείας, όπου παρουσιάζονται ανάλογες ελλείψεις»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου