Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του Υπ. εσωτερικών σχετικά με την αλλοίωση της ημερομηνίας πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων κατά την απογραφή



Θα προστεθεί αντίστοιχο πεδίο στην επόμενη έκδοση των εφαρμογών του Μητρώου απογραφής, ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική δημόσια υπηρεσία των υπαλλήλων, αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Α. Μανιτάκη, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης με Ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον αρμόδιο Υπουργό στις 12.10.12, με αριθμ. πρωτ. 2903, είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τα εξής:

·               Για ποιο λόγο το Σεπτέμβριο του 2011 ο «οδηγός εφαρμογής απογραφής» όρισε πως στο πεδίο της πρόσληψης θα μπει η ημερομηνία μετάταξης των υπαλλήλων;
·               Πότε θα γίνει η αποκατάσταση του λάθους, ώστε στα στοιχεία της απογραφής να παρουσιάζεται η κανονική ημερομηνία πρόσληψης των υπαλλήλων;
Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού:
«Όσον αφορά στο πρώτο ερώτημα, προκειμένου για υπαλλήλους  που προέρχονται από μετάταξη ή μεταφορά, στο πεδίο της ημερομηνίας πρόσληψης του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, καταχωρείται η ημερομηνία μετάταξης ή μεταφοράς στην τρέχουσα υπηρεσία. Ο λόγος για τον οποίο δόθηκε η οδηγία αυτή είναι ότι, για τις ανάγκες του Μητρώου, κρίνεται σκόπιμο να φαίνεται η ημερομηνία που ο υπάλληλος εισήχθη στην τελευταία υπηρεσία, με την ισχύουσα εργασιακή σχέση.
            Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και στην από 26 Σεπτεμβρίου 2011 ανακοίνωση της ιστοσελίδας της απογραφής (http://apografi.gov.gr) για την αποτύπωση της πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας των υπαλλήλων θα προστεθεί αντίστοιχο πεδίο στην επόμενη έκδοση των εφαρμογών του Μητρώου.
            Συναφώς σας επισημαίνουμε ότι η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων βασίζεται στα στοιχεία του ατομικού φακέλου και όχι στα δεδομένα της απογραφής και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους υπαλλήλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου