Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Άρση των αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων της 6Κ/2008



 Να γίνει άρση των αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων της 6Κ/2008 ζητεί ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε καταθέσει αρχικά την Ερώτηση στις 10.4.12 με αριθμ. πρωτ. 7698, η οποία όμως δεν απαντήθηκε λόγω της προκήρυξης των εκλογών.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το ΑΣΕΠ με την Προκήρυξη 6Κ/2008 (ΦΕΚ 362/24-7-08/Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), προκήρυξε την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εννιακοσίων εβδομήντα τριών (973) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης σε διάφορα Υπουργεία. Από τις εν λόγω θέσεις, 394 αφορούν τεχνικό πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η εν λόγω προκήρυξη έχει υποστεί  άδικη μεταχείριση έναντι των άλλων αφού σημειώθηκε καθυστέρηση δύο ετών από τον ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ενώ διοριστέοι από νεότερες προκηρύξεις είναι πλέον διορισμένοι.
Ωστόσο, από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατεγράφη ταχύτατη βούληση για μετατάξεις χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ όλα αυτό το διάστημα που οι επιτυχόντες της 6Κ/2008 αναμένουν την πρόσληψή τους, έχουν γίνει στο εν λόγω Υπουργείο και προσλήψεις προσωπικού είτε συμβασιούχων είτε με τη μορφή σύμβασης έργου.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.      Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η απορρόφηση των επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ/2008 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Πόσοι έχουν διοριστεί ανά κατηγορία ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ και πόσοι αναμένεται να διοριστούν;
2.      Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διορισμός των επιτυχόντων της 6Κ/2008 και ειδικά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
3.      Πόσα άτομα έχουν προσληφθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (συμβασιούχοι, με σύμβαση έργου κλπ.) από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της 6Κ/2008»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου