Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Να καταβληθούν οι δόσεις της Κρατικής Αρωγής προς τους σεισμόπληκτους



 Να καταβληθούν οι υπολειπόμενες δόσεις της Κρατικής Αρωγής προς τους σεισμοπαθείς του 2008, ζητεί για άλλη μια φορά ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή του Τμήματος Δυτικής Ελλάδος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην οποία καταγράφεται το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τόσο από τα πολύ χαμηλά επίπεδα απορρόφησης του προγράμματος αποκατάστασης, όσο και από την εσωτερική οδηγία  της Υ.Α.Σ.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε να εξετάσει η Κυβέρνηση της προτάσεις του Επιμελητηρίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι στην Ηλεία, οι οποίοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος.
Είναι η πολλοστή φορά που επανέρχεται ο Βουλευτής Ηλείας στο ζήτημα αυτό με παρεμβάσεις του στη Βουλή (Ερωτήσεις-Αναφορές) ενώ πρόσφατα είχε καταθέσει Ερώτηση και για το θέμα την διακοπής της έγκρισης οικοδομικών αδειών από το ΤΑΠ Πύργου μετά από απόφαση της Γ.Γ. Δημ. Έργων, στην οποία έλαβε την εξής απάντηση από τον αναπληρωτή Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη: «Λόγω του γεγονότος ότι εκκρεμεί μεγάλος αριθμός πληρωμών βεβαιωμένων οφειλών  σε πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ) σε διάφορες περιοχές της χώρας και ως ότου εγκριθεί η επαναχρηματοδότηση του έργου, το Υπουργείο με το υπ’ αρ. οικ/Φ.Δ20.5.7/11.04.2011 έγγραφο είχε αποφασίσει την αναστολή της έκδοσης Διοικητικών Πράξεων, πέραν των ορίων των εγκεκριμένων προϋπολογισμών και πιστώσεων κάθε έργου που διαχειρίζονται. Όσον αφορά τις περιπτώσεις σεισμοπλήκτων που επιθυμούν να προχωρήσουν στην αποκατάσταση – ανοικοδόμηση των πληγέντων κτισμάτων τους με δικές τους δαπάνες και χωρίς τη χορήγηση της δωρεάν κρατικής αρωγής, μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου