Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εντός 4 μηνών η έγκριση της μελέτης και η δημοπράτηση της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας



 Εντός 4 μηνών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της μελέτης και δημοπράτησης της κατασκευής του έργου «Υπογειοποίηση Δικτύων Ροής (Καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδος, Α’ Πύργου, Πελοπίου, & Επιταλείου Νομού Ηλείας» σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, στην Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης με την Αναφορά του είχε ζητήσει να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πάγιο αίτημα των ΤΟΕΒ της Ηλείας για υπογειοποίηση του δικτύου, υπενθυμίζοντας πως το σύνολο σχεδόν του αρδευτικού δικτύου είναι ιδιαίτερα πεπαλαιωμένο με αποτέλεσμα οι αγρότες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού:

«Το έργο «Υπογειοποίηση Δικτύων Ροής (Καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδος, Α’Πύργου, Πελοπίου και Επιταλείου Ν. Ηλείας» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), στις 21.5.2009, ενώ η ένταξή του περιλαμβάνεται στο υποέργο της σύνταξης της μελέτης και το υποέργο της κατασκευής, με προϋπολογισμό ένταξης 11.500.000 ευρώ. Η σύμβαση για τη σύνταξη της μελέτης υπεγράφη στις 04-08-10, με οικονομικό αντικείμενο το ποσό των 1.233.572 ευρώ.
Η διαδικασία έγκρισης της μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ και δημοπράτησης της κατασκευής του έργου, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός περίπου τεσσάρων μηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου