Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Να ενταχθεί η Ολυμπία και η Ήλιδα στο πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα που ετοιμάζεται για την Ελλάδα στην Κίνα



Την ένταξη της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Ήλιδας στο πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα που ετοιμάζεται για την Ελλάδα στην Κίνα, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Τουρισμό ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης επισημαίνει πως εάν τελικά η Ηλεία μείνει εκτός του προγράμματος, χάνεται άλλη μια σημαντική ευκαιρία για τουριστική προβολή του Νομού μας, τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός αποτελεί το βασικό πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας της περιοχής.
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV9, σε συμπαραγωγή με τη ΕΡΤ, ετοιμάζει πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα στη χώρα μας με τον τίτλο «Glamorous Greece»
Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές λήψεις από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, για τις οποίες δόθηκε ειδική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο έκρινε την πρόταση του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου ως σοβαρή και τουριστικά ωφέλιμη.
 Οι λήψεις, που θα πραγματοποιηθούν από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα μέσα Δεκεμβρίου, θα επικεντρωθούν στα σημαντικότερα μνημεία των νομών Αττικής, Αργολίδας και Ηρακλείου, στα μοναστήρια των Μετεώρων, την Κνωσό, καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Αρχαία Ολυμπία, ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, και η Αρχαία Ήλιδα, πόλη διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων και εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών προορισμών παγκοσμίως, μένουν εκτός του αφιερώματος, με αποτέλεσμα η Ηλεία να χάνει μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για τουριστική προβολή, τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός αποτελεί το βασικό πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας της.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδιος Υπουργός:

  1. Περιλαμβάνεται τελικά ή όχι η Αρχαία Ολυμπία και η Αρχαία Ήλιδα στο πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα που ετοιμάζει το τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV9 για τη χώρα μας, με τον τίτλο «Glamorous Greece»
  2. Με ποια κριτήρια επελέγησαν τα προς προβολή μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι και ποιος ο ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΕΡΤ στη διαδικασία αυτή»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου