Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους γεωπόνους-ελεγκτές της Ηλείας



Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους γεωπόνους-ελεγκτές της Ηλείας και να δοθεί έγκριση για την κάλυψη επί πλέον οδοιπορικών, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκτέλεση των εξαγωγικών ελέγχων, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Απλήρωτοι παραμένουν οι γεωπόνοι-ελεγκτές της Ηλείας, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι αμοιβές τους από τον Αύγουστο του 2011.
            Οι γεωπόνοι-ελεγκτές εκτός από τους ελέγχους των προς εξαγωγή φορτίων, εκτελούν και χρέη «εφοριακών» καθώς είναι αυτοί που χρεώνονται τα διπλότυπα από την Εφορία, για να εισπράττουν τις προκαθορισμένες ανά εξαγόμενο προϊόν και φορτίο αμοιβές από τους εξαγωγείς. Στη συνέχεια αποδίδουν στην Εφορία καταστάσεις με αντίστοιχα ποσά, τα οποία και κατατίθενται σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Από τα ποσά αυτά, οι γεωπόνοι ελεγκτές εισπράττουν ένα μικρό ποσοστό ως αμοιβή.
Ωστόσο, οι γεωπόνοι-ελεγκτές της Ηλείας από τον Αύγουστο του 2011, δεν έχουν εισπράξει κανένα ποσό, ενώ τεράστιο ζήτημα έχει ανακύψει και με τα  οδοιπορικά τους, τα οποία έχουν περιοριστεί στις 60 ημέρες το χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη κάλυψη των συγκεκριμένων ημερών από το Ιούλιο. Επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν καμία έγκριση επί πλέον ημερών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι γεωπόνοι-ελεγκτές αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός ωραρίου εργασίας, ακόμα και αργίες και Κυριακές, με αποτέλεσμα η εκτέλεση των εξαγωγικών ελέγχων να επαφίεται στο φιλότιμό τους.
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, αλλά και των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων στην Περιφέρεια, οι γεωπόνοι-ελεγκτές αδυνατούν από εδώ και μπρος να αντιμετωπίσουν τα νέα αιτήματα των εξαγωγέων.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχουν αποδοθεί τα δεδουλευμένα στους γεωπόνους-ελεγκτές της Ηλείας από τον Αύγουστο του 2011;
  2. Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους γεωπόνους-ελεγκτές της Ηλείας;
  3. Θα προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έγκριση οδοιπορικών για  επί πλέον ημέρες, πέραν των 60 ανά έτος οι οποίες έχουν ήδη καλυφθεί, ώστε να μπορέσουν οι γεωπόνοι-ελεγκτές να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου