Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γνωμοδότηση του Υπ. Δημοσίας Τάξεως σχετικά με τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό Δοκίμων Πυροσβεστών του 2003 που ακυρώθηκε και εν συνεχεία δικαιώθηκαν από το ΣτΕ.






Ακολουθεί η γνωμοδότηση του Γραφείου Νομικού Συμβούλου του Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το διαγωνισμό Δοκίμων Πυροσβεστών του 2003, που ακυρώθηκε το 2004 και εν συνεχεία με απόφαση του ΣτΕ δικαιώθηκαν οι επιτυχόντες. 
H γνωμοδότηση εστάλη στον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργο Κοντογιάννη, μετά από την τρίτη επί σειρά ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού πρόσληψης Δοκίμων Πυροσβεστών του 2003, που ακυρώθηκε το 2004 και εν συνεχεία οι επιτυχόντες δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, χωρίς ωστόσο έως σήμερα αν έχουν προσληφθεί στην Πυροσβεστική.
Η Γνωμοδότηση είναι η εξής:
«Κατόπιν του υπ΄αριθμ. 27336/οικ. Φ. 109.1/14.7.2011 ερωτήματος που έχετε διατυπώσει και αφορά στον τρόπο συμμόρφωσης της Υπηρεσίας σας προς το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 3225/2010 Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: H υπόθεση εισήχθη προς συζήτηση ενώπιον του Δ’ Τμήματος τον Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά τη συνεδρίαση τούτου της 24 Απριλίου 2012 και ομοφώνως διαπιστώθηκε ότι το προκείμενο για την αντιμετώπιση του τιθέμενου προβληματισμού δεν απαιτεί ιδιαίτερη επεξεργασία προς τούτο. Κατά συνέπεια η Υπηρεσία σας, προκειμένου να εκπληρώσει την υποχρέωση συμμόρφωσής της προς το διατακτικό της ως είρηται απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, έχει τη δυνατότητα, επιλαμβανομένη εκ νέου της ουσίας της υποθέσεως, είτε να εμμείνει στην ματαίωση των αποτελεσμάτων του επίμαχου διαγωνισμού αιτιολογώντας με ειδικό και εμπεριστατωμένο τρόπο τη νέα της κρίση, με αιτιολογικά ερείσματα, όμως, διάφορα εκείνων τα οποία είχαν αποτελέσει τις βάσεις των προγενέστερων διοικητικών πράξεων, οι οποίες έχουν ακυρωθεί έτσι ώστε να μην προσκρούουν στο δεδικασμένο που έχει παραχθεί από τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, είτε να συνεχίσει την αναβιώσασα έννομη σχέση του διαγωνισμού από του διαδικαστικού εκείνου σημείου, στο οποίο αυτός ευρίσκετο τη χρονική στιγμή της ματαίωσεώς του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου