Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Να καταβληθούν άμεσα τα επιδόματα στα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων



Να καταβληθούν άμεσα τα επιδόματα στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ», ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως η καθυστέρηση παρουσιάζεται στις περιπτώσεις που η πληρωμή των επιδομάτων γίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ σε αντίθεση με ότι συμβαίνει όταν η πληρωμή γίνεται απευθείας από τα ΚΕΚ.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ο ΟΑΕΔ από κοινού με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
(ΕΥΕ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων
του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι Δικαιούχοι του προγράμματος  «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ».
Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται από τα Κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ η πληρωμή των επιδομάτων γίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ.
Δυστυχώς έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες από την ολοκλήρωση πολλών  προγραμμάτων και οι καταρτιζόμενοι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για το επίδομα κατάρτισης τους που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ.


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιο λόγο υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή των συμμετεχόντων σε προγράμματα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ, όταν μάλιστα σε άλλα ανάλογα προγράμματα που τα επιδόματα κατάρτισης καταβάλλονται από τα ΚΕΚ, η καταβολή γίνεται το αργότερο ένα μήνα μετά την λήξη της κατάρτισης»;

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Θα ήθελα να κανό μια ερώτηση τελικά ποτέ θα πληρωθούν επιταγές κατάρτισης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΠΑΓ. ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 3201121341 ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή