Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Να στηριχτεί η αναστήλωση του θεάτρου στην Ακρόπολη Πλατιάνας



Την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και των αρμόδιων φορέων στην προσπάθεια που γίνεται για την συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Αιπίου που βρίσκεται στην Ακρόπολη Πλατιάνας, ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόληση τόνισε ότι
πρέπει να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων που κάνει το σωματείο «Διάζωμα» και ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού να σταθεί αρωγός στον αγώνα που κάνουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Μακίστου, προκειμένου να αναδειχθεί το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό μνημείο.
Στην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από το 2010 η Ζ΄ Εφορεία συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Διάζωμα» για την ανάδειξη και την προβολή του θεάτρου της Πλατιάνας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας  αυτής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ως άνω Σωματείου επιστημονικό δελτίο του θεάτρου. Επί πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την εκπόνηση μελέτης αναστήλωσης του θεάτρου, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου