Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις Κοντογιάννη για τις μετεγγραφές -- Εισοδηματικό κριτήριο: με βάση τα εισοδήματα του 2012 και 10.000 ευρώ ανά παιδί



Τις προτάσεις του αναφορικά με το ζήτημα των μετεγγραφών των φοιτητών κατέθεσε με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπ. Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, εν όψει της νομοθετικής ρύθμισης που θα φέρει εντός των ημερών η Κυβέρνηση στη Βουλή για τις μετεγγραφές των φοιτητών , ζήτησε να ληφθεί υπ’ όψιν ως προς τον εισοδηματικό κριτήριο το εισόδημα του 2012 (και όχι του 2011, καθώς οι μειώσεις σε σχέση με πέρσι είναι τεράστιες) και δεύτερον, να εξεταστεί το ενδεχόμενο το εισοδηματικό κριτήριο να οριστεί στις 10.000 ευρώ ανά παιδί, λαμβανομένων υπ’ όψιν των επιβαρύνσεων που έχουν οι περισσότερες οικογένειες από πάσης φύσεως δάνεια.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Εν όψει της νομοθετικής ρύθμισης για τις μετεγγραφές που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών, θα ήθελα να σας επισημάνω ορισμένα στοιχεία, τα οποία κατά τη γνώμη μπορούν να λειτουργήσουν θετικά ως προς την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας και της συνεχούς μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών (οι μειώσεις μπορεί να ξεπερνούν το 30%-40% κατά έτος) θα ήταν σκόπιμο να εξετάσει η Κυβέρνηση τη δυνατότητα καθορισμού του εισοδηματικού κριτηρίου με βάση τα εισοδήματα του 2012 και όχι του 2011. Σε διαφορετική περίπτωση, πρώτον, ενδέχεται να αποκλειστούν αδίκως φοιτητές οι οποίοι πέρσι είχαν υψηλό οικογενειακό εισόδημα ενώ εφέτος έχουν εισόδημα που δεν τους επιτρέπει να φοιτήσουν σε πόλη μακριά από την οικογενειακή τους εστία και δεύτερον, εμμέσως επιβραβεύονται όσοι φοροδιαφεύγουν έναντι όσων είναι συνεπείς φορολογούμενοι.
Επίσης, θα ήθελα να σας μεταφέρω τις εκκλήσεις των συμπολιτών μας για ορισμό του εισοδηματικού κριτηρίου στις 10.000 ευρώ ανά παιδί, με δεδομένο, εκτός της μείωσης των εισοδημάτων, ότι οι περισσότερες οικογένειες είναι επιβαρυμένες με δάνεια πάσης φύσεως.
Είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε υπ’ όψιν τις προτάσεις μου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου