Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Να στηριχθούν οι παραγωγοί καρπουζιού της Ηλείας



Την στήριξη των παραγωγών καρπουζιού της Ηλείας, λόγω των χαμηλών τιμών του προϊόντος στην αγορά και της απαγόρευσης εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία λόγω του βακτηρίου E.Coli, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με την  δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί καρπουζιού της Ηλείας, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να αναγκάζονται να αφήνουν το προϊόν τους να σαπίζει στα χωράφια αντί να το πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να ληφθούν μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση των εξαγωγών, η πτώση των οποίων αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες για τη μείωση της τιμής του καρπουζιού.
Επίσης, ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας του προς εξαγωγή προϊόντος, μέσω της εντατικοποίησης των απαιτούμενων ελέγχων.
Ως προς την απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία αλλά και το γεγονός ότι η προσωρινή στήριξη που αποφάσισε η Ε.Ε περιλαμβάνει μόνο ευπαθή οπωροκηπευτικά όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες, οι γλυκές πιπεριές και τα κολοκύθια, εξαιρώντας κατ’ ουσίαν άλλα ευπαθή προϊόντα που επλήγησαν από την απαγόρευση εισαγωγής όπως τα καρπούζια και οι φράουλες, ο Βουλευτής Ηλείας ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου