Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Να δοθεί παράταση στα δάνεια των σεισμοπλήκτωνΣτη Βουλή το αίτημα Αγγελόπουλου


Να δοθεί διετής αναβολή στην καταβολή των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν στους σεισμόπληκτους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Α. Αγγελόπουλου με την οποία ζητείται να δοθεί διετής αναστολή της καταβολής των δόσεων του δανείου (31/12/2012) με αντίστοιχη επιμήκυνση του συνολικού χρόνου εξυπηρέτησης του δανείου και των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από το σεισμό του 2008.


Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις της Ηλείας, οι οποίες λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν περιορισμένη ρευστότητα, ενώ παράλληλα αδυνατούν να εισπράξουν τις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με «λουκέτο», καθώς ήδη δέχονται πιέσεις από τις τράπεζες για την πληρωμή της πρώτης τοκοχρεωλυτικής δόσης, η οποία έληξε στις 30 Ιουνίου 2011.
Η παράταση στην καταβολή των δόσεων στην παρούσα φάση είναι μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων και γι’ αυτό το λόγο ο Βουλευτής Ηλείας τόνισε πως είναι αναγκαίο το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στην λήψη απόφασης που θα ικανοποιεί το αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας.
Αυτή είναι η τρίτη παρέμβαση του Γιώργου Κοντογιάννη στη Βουλή τους τελευταίους μήνες, καθώς έχει καταθέσει ήδη δύο Αναφορές. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών στις απαντήσεις του άφηνε ανοιχτό το θέμα καθώς όπως ανέφερε τον Ιανουάριο ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Φ. Σαχινίδης: «Το αίτημα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας σχετικά με την διετή αναστολής των δόσεων των εν λόγω δανείων και την επιμήκυνση της διάρκειας αυτών εξετάζεται αρμοδίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου