Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Επαναφορά της πρότασης για χρηματοδότηση έργων από το Ταμείο Μολυβιάτη Νέα επιστολή Κοντογιάννη στον Πρωθυπουργό


Νέα επιστολή απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με την οποία επαναφέρει την πρότασή του τα εναπομείναντα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη να διατεθούν άμεσα για έργα υποδομής της Ηλείας ή να χρησιμοποιηθούν ως εθνική συμμετοχή για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ στο Νομό μας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Τις τελευταίες ήμερες έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επιλογή των έργων στην Ηλεία που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι πως επειδή τα χρήματα που υπάρχουν δεν επαρκούν για την υλοποίηση έστω και των πιο αναγκαίων εξ αυτών, είναι απαραίτητη η αναζήτηση επενδυτών.
Την ίδια στιγμή, περίπου 120 εκατ. ευρώ που είχαν απομείνει στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α) παραμένουν αδιάθετα, χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την εκτέλεση όλων των έργων υποδομής, που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ηλείας.
Σε προγενέστερη επιστολή μου που σας απέστειλα στις 30 Μαρτίου 2011 υπάρχει αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός και στα έργα που κρίνονται ως απαραίτητα προς υλοποίηση. Ωστόσο έως σήμερα, σχετικά με την πρότασή μου για χρηματοδότηση έργων υποδομής της Ηλείας με τα ταμιακά διαθέσιμα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, δεν έχω λάβει καμία απάντηση, είτε πολιτική είτε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού.
Κατόπιν τούτου και γνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας για την Ηλεία σας καλώ να παρέμβετε άμεσα ώστε τα εναπομείναντα χρήματα του πρώην Ε.Τ.Α.Ε.Α (Ταμείου Μολυβιάτη) να διατεθούν άμεσα για έργα υποδομής της Ηλείας, τα οποία είναι αναγκαία για την ανάκαμψη αυτού του πολύπαθου τόπου, ή να χρησιμοποιηθούν ως εθνική συμμετοχή για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ στην Ηλεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου