Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επαναφορά της πρότασης για χρήση φωτοβολταϊκών σε ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ--Καμία απάντηση από τον Ιανουάριο των Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος


Επαναφέρει την πρότασή του ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης για χορήγηση κινήτρων προς τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες σε ενέργεια αλλά και να πουλάνε ρεύμα προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψουν σταδιακά το χρέος τους.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τον Ιανουάριο (αρ. πρωτ. 9180/14.01.11) για την οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Κατόπιν τούτου προχώρησε στην επανακατάθεση της Ερώτησης, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
«Τα φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να αξιοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, η οποία διαθέτει το πλεονέκτημα των μεγάλων διαστημάτων ηλιοφάνειας.
Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι οι ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ της χώρας και ιδιαιτέρως της Ηλείας βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση λόγω χρεών προς διάφορους φορείς μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, προτείνω τα αρμόδια Υπουργεία να χορηγήσουν κίνητρα προς τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, έτσι ώστε να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες σε ενέργεια αλλά και να πουλάνε ρεύμα προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψουν σταδιακά το χρέος τους.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να χορηγήσουν κίνητρα στους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου