Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Όχι στην υποβάθμιση της υγείας στην Ηλεία


Να μην υποβαθμιστούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Ηλεία ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στην Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της Ηλείας, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση δηλώνοντας πως ο μοναδικός της στόχος  είναι να εξαντλήσει σε όλα τα επίπεδα τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να υποβαθμίζεται, σε όλους τους τομείς.
Οι προτάσεις για κατάργηση της Μονάδας Μεταγγίσεων Αίματος του Νοσοκομείου Πύργου και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καθώς και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου των Κρεστένων σε Κέντρο Υγείας (ούτε καν αστικού τύπου), σε συνδυασμό με τη μεταφορά γιατρών στον Πύργο, θα μειώσουν μεν τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων αλλά σε βαθμό δυσανάλογο σε σχέση με τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν στους Ηλείους.
Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε στη Βουλή την επιστολή του Διοικητή και του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Κρεστένων, στην οποία καταγράφεται η διαμαρτυρία τους σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να εγκύψει στα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου