Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Καμία ενημέρωση από την Κυβέρνηση για το σχέδιο δράσης για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ


Δεν δίνει κανένα στοιχείο στη δημοσιότητα, πέρα από γενικόλογες διατυπώσεις, το Υπ. Εσωτερικών αναφορικά με το σχέδιο δράσης για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Ντόλιου, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε ζητήσει πλήρη ενημέρωση σχετικά με το εν λόγω σχέδιο δράσης για τις Περιφέρειες όλης της χώρας και ειδικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, δεν έλαβε καμία σαφή απάντηση, πέρα από την πληροφορία ότι το σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης και ότι στόχος είναι να έχουν κλείσει κι αποκατασταθεί όλοι οι ΧΑΔΑ ως τον Ιούνιο του 2012.
Σύμφωνα πάντα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, ήδη έχει επιτευχθεί το κλείσιμο των 150 από τους 249 ΧΑΔΑ που ήταν εν λειτουργία τον Οκτώβριο του 2010, ενώ έχει δρομολογηθεί και ο συνολικός σχεδιασμός και πέρα των αποκαταστάσεων. Τα σχετικά έργα θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΠΕΡΑΑ με κονδύλια που υπερβαίνουν τα 100 εκ. ευρώ.
Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της απάντησης αντί να αναλώνεται στην ουσία της ερώτησης, περιορίζεται στην διατύπωση των ευσήμων που δέχτηκε η ελληνική Κυβέρνηση από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου