Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Να εξαιρεθούν από τις εισφορές στον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί καρπουζιού της Ηλείας


 
            Την ικανοποίηση του αιτήματος των παραγωγών καρπουζιού της Ηλείας για απαλλαγή τους από την εισφορά στον ΕΛΓΑ ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της Ηλείας αφού η καλλιέργεια καρπουζιού είναι ακριβή, με υψηλό κόστος ανά στρέμμα, ενώ τα έσοδά εφέτος ήταν μηδενικά γεγονός που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως η απαγόρευση της εισαγωγής στη Ρωσία, μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε από την ύπαρξη του βακτηρίου E.Coli σε κηπευτικά της Γερμανίας, με αποτέλεσμα τα καρπούζια να μην πουληθούν ή η πώλησή τους να γίνει σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές
            Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει καταθέσει ήδη κι άλλη Ερώτηση στη Βουλή (αριθμ. πρωτ. 18725/1.7.11) επί του θέματος, ζητώντας:
            1. Να ληφθούν μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση των εξαγωγών, η πτώση των οποίων αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες για τη μείωση της τιμής του καρπουζιού.
2. Να διασφαλισθεί η ποιότητα του προς εξαγωγή προϊόντος, μέσω της εντατικοποίησης των απαιτούμενων ελέγχων.
3. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, μετά την απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία αλλά και το γεγονός ότι η προσωρινή στήριξη που αποφάσισε η Ε.Ε περιλαμβάνει μόνο ευπαθή οπωροκηπευτικά όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες, οι γλυκές πιπεριές και τα κολοκύθια, εξαιρώντας κατ’ ουσίαν άλλα ευπαθή προϊόντα που επλήγησαν από την απαγόρευση εισαγωγής όπως τα καρπούζια και οι φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου