Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Να μπει φρένο στο μισθολογικό όργιο στις Δημοτικές Επιχειρήσεις


Την ανάγκη περιορισμού των υπέρογκων και προκλητικών μισθολογικών απολαβών των «golden boys» των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τη στιγμή μάλιστα που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές τους μισθούς τους και που η μείωση των δαπανών του κράτους αποτελεί το βασικό ζητούμενο, επισημάνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, σε ορισμένες Δημοτικές Επιχειρήσεις παρατηρείται όργιο μισθολογικής δαπάνης, καθώς υπάρχουν υπάλληλοι που αμείβονται με υπέρογκα ποσά, που σε ακραίες περιπτώσεις φτάνουν και τα 120.000 ευρώ ετησίως!
Σε μια περίοδο που οι υπάλληλοι του Δημοσίου έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους και η περιστολή των κρατικών δαπανών είναι βασική προϋπόθεση για την σωτηρία της χώρας, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Κατόπιν τούτον ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση για τον έλεγχο των δαπανών των Δημοτικών Επιχειρήσεων και την περιστολή του υπέρογκου μισθολογικού κόστους, όπου αυτό παρατηρείται»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου