Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Να αποδοθούν τα οφειλόμενα στους Δήμους




            Την άμεση απόδοση των οφειλομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας από τη ΣΑΤΑ 2011, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, ανέφερε πως οι ΟΤΑ όλης της χώρας βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς δεν έχουν καταβληθεί παρά ελάχιστα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ 2011, παρά το γεγονός ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικονομικών που προβλέπει κατανομή 600 εκατ. ευρώ για τη ΣΑΤΑ του 2011 υπεγράφη στις 2 Μαΐου 2011.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως η καθυστέρηση αυτή έχει ως συνέπεια οι Δήμοι να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι τρίτων, εργολάβων και προμηθευτών, με αποτέλεσμα έργα που είναι αναγκαία όπως επισκευές σχολικών κτιρίων, καθαρισμός δασών κ.α, να μην εκτελούνται.
            Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να υπάρξει προτεραιότητα στην καταβολή των χρημάτων προς τους Δήμους της Ηλείας, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου