Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δεν ανταποκρίθηκε το Υπ. Παιδείας στο αίτημα για άρση των περιορισμών στα μηχανογραφικά των πολυτέκνων




            Δεν ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Παιδείας στο αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, το οποίο διαβίβασε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, για άρση των περιορισμών αναφορικά με την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους που ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες, καθώς χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των μηχανογραφικών και το Υπ. Παιδείας δεν προχώρησε σε καμία μεταβολή των αποφάσεων που είχε ήδη λάβει.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης με την Αναφορά που κατέθεσε ζητούσε να αρθεί ο περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες και ειδικότερα οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους, έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση της ειδικής αυτής κατηγορίας, μόνον για τις Σχολές της Περιφέρειας τους και όχι και άλλων Περιφερειών. Αυτό συνεπάγεται ότι οι υποψήφιοι είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν μόνο τις Σχολές τις Περιφέρειάς τους, οι οποίες όμως μπορεί να μην περιλαμβάνουν το γνωστικό αντικείμενο το οποίο επιθυμούν να σπουδάσουν.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως ο περιορισμός αυτός αναγράφεται στις οδηγίες συμπλήρωσης των μηχανογραφικών κι όχι στο σχετικό νόμο Ν. 3966/2011, επομένως επαφίεται αποκλειστικά στη βούληση της αρμόδιας Υπουργού να τον ανακαλέσει.
            Επίσης, ο Βουλευτής Ηλείας είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το πώς ορίστηκε το ποσοστό της ειδικής κατηγορίας των πολυτέκνων και των τέκνων τους,  που κυμαίνεται από 1% μέχρι και 20%, αφού πουθενά δεν να αιτιολογείται με ποια κριτήρια έγινε αυτός ο καθορισμός ανά Σχολή ή Τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου