Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Έλλειψη στοιχειώδους τουριστικής πολιτικής καταγγέλλει ο Γ. Κοντογιάννης PΜε αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία



             Για έλλειψη στοιχειώδους τουριστικής πολιτικής καταγγέλλει την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο.
            Αφορμή στάθηκε η απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν περίπου 2.500 τουρίστες που είχαν την ατυχία να φτάσουν με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Κατακόλου τη Δευτέρα, μέρα κατά την οποία το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ανοίγει στις 13.30, καθώς το πρωί γίνεται ο καθαρισμός του.

            Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να περιμένουν ώρες κάτω από τον ήλιο μέχρι να ανοίξει το Μουσείο, σε συνθήκες απαράδεκτες, καθώς η έλλειψη αρκετών στεγασμένων χώρων και ικανοποιητικού αριθμού τουαλετών έκανε την παραμονή τους ανυπόφορη. Η δε ουρές που σχηματίστηκαν έξω από το μοναδικό εκδοτήριο έφτασαν δεκάδες μέτρα μακριά.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό για το απαράδεκτο περιστατικό και ζήτησε να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα ώστε στο εξής να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα:
  1. Να εξεταστεί η δυνατότητα η καθαριότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας να γίνεται βραδινές ώρες, κατά τους θερινούς μήνες.
  2. Με δεδομένο ότι α) ο αριθμός των τουριστών είναι μεγάλος  β) οι άνθρωποι αυτοί έρχονται από όλα τα μέρη του πλανήτη για να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία γ) η παραμονή των κρουαζιερόπλοιων είναι μόνο λίγες ώρες, να εξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο τη δυνατότητα ανοίγματος του Μουσείο, κατά παρέκκλιση του κανονικού ωραρίου, σε περιπτώσεις κατάπλου κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο (με την προϋπόθεση φυσικά της έγκαιρης συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων αρχών).
  3. Να συντονίζουν τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όσο είναι δυνατόν, τον κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων με τα ωράρια λειτουργίας των παρακείμενων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου πακέτου φιλοξενίας των τουριστών.
  4. Να βελτιωθούν οι συνθήκες παραμονής των τουριστών στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας πχ δημιουργία κι άλλων στεγάστρων, αύξηση αριθμού τουαλετών, αύξηση του αριθμού των εκδοτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου