Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μόνο με διαρθρωτικές αλλαγές θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από την Κυβέρνηση, με τα οποία θα προωθηθούν διαρθρωτικές αλλαγές που θα ευνοήσουν τις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, γιατί τελικά αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, τόνισε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρύθμιση Θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της αγοράς εργασίας καθώς η ανεργία στο γενικό πληθυσμό καλπάζει, ενώ οι νέοι, οι γυναίκες και όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη πλήττονται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ενεργοποιηθούν όλα εκείνα τα μέσα που παρέχει το ΕΣΠΑ, ώστε με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες να τονωθεί η αγορά.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για πολιτική επιδότησης της εργασίας οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Πρώτον, τη μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και κατά 50% επίσης για τρία χρόνια, για τις επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω των τριάντα ετών.
Δεύτερον, τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων μονογονεϊκών οικογενειών, με ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Ως προς το ζήτημα του ΕΚΑΣ, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού μέσω της θέσπισης αυστηρών κριτηρίων. Τόνισε όμως πως το σύστημα πρέπει να γίνει όχι μόνο πιο λογικό, αλλά και πιο δίκαιο, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αφού μέχρι σήμερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι εκείνοι που πληρώνουν το «μάρμαρο».
Επίσης, υπενθύμισε την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κας Ντόρας Μπακογιάννη για αύξηση του ποσού που χορηγείται ως ΕΚΑΣ κατά 200 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την πρόταση της Κυβέρνησης, ποσό που θα προκύψει από τη μεταφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, με αντίστοιχες περικοπές στου κρατικούς σταθμούς, περικοπές στο κονδύλι της Βουλής κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, μειώσεις στις επιχορηγήσεις των κομμάτων, αλλά και μαχαίρι στις συντάξεις πολιτικού χαρακτήρα, όπως είναι οι συντάξεις βουλευτών, δημάρχων, διοικητών και γενικών γραμματέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου