Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στο ΚΤΕΛ Ηλείας για τη μεταφορά μαθητών



Την καταβολή των οφειλομένων προς το ΚΤΕΛ Ηλείας ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του επεσήμανε πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμεί επί μήνες και ταλαιπωρεί τόσο τους ιδιοκτήτες-οδηγούς όσο και τους μαθητές και να δρομολογηθούν διαδικασίες ώστε από εδώ και μπρος να μην παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει και Αναφορά στη Βουλή επί του θέματος τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Ηλείας, αναβλήθηκε για τρίτη φορά η καταβολή των οφειλομένων στο ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας για τη μεταφορά μαθητών.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Δημακόπουλος: «Από τα 2,7 εκατ. ευρω περσινά χρωστούμενα έχουμε πάρει μόλις 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, για τη εφετινή σεζόν, ήδη μας οφείλονται 1,3 εκατ. ευρώ για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου. Έχουμε φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ χρέος και η εξόφληση έχει αναβληθεί τρεις φορές από τις 15 Νοεμβρίου».
            Με δεδομένο ότι:
-       Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δόθηκαν για τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών της Αχαΐας 1,045 εκατ. ευρώ, χωρίς παράλληλα να δοθούν χρήματα στην Ηλεία,
-       Είναι ορατός ο κίνδυνος της διακοπής της μεταφορά των μαθητών της Ηλείας, λόγω της μη καταβολή των δεδουλευμένων προς το ΚΤΕΛ,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στο ΚΤΕΛ του Ν. Ηλείας για τη μεταφορά μαθητών;
2.    Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε στο μέλλον να μην υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου