Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ προγράμματα απασχόλησης για τους χρονίως πάσχοντες




Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ προγράμματα απασχόλησης για τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις προτείνει ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.
Στην πρότασή του ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να στηριχθεί η ευαίσθητη αυτή ομάδα, η οποία έχει τη δυνατότητα και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία αν της δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, τα οποία έχουν απολέσει το τελευταίο διάστημα σημαντικές κοινωνικές παροχές, χρειάζονται την στήριξη όλων μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ασθένειάς τους αλλά και να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η οικονομική κρίση έχει περιορίσει την αγορά εργασίας, με το ποσοστό των ανέργων να έχει εκτοξευθεί σε όλες τις κατηγορίες, πόσο μάλλον στα άτομα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες.
Εν όψει της αναθεώρησης των προγραμμάτων και των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων που δικαιούται η χώρα μας από την Ε.Ε, και με δεδομένη την ανάγκη να αναπτυχθούν πολιτικές στήριξης των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, τα οποία μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία ειδικά εφόσον το ποσοστό αναπηρίας τους είναι κάτω του 67%, θα ήταν σκόπιμο να εξετάσετε τη δυνατότητα διαμόρφωσης επιδοτούμενων προγραμμάτων εργασίας, στα οποία θα συμμετέχουν κατά προτεραιότητα οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις.
Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προσβλέπω στις ενέργειές σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου