Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δεν έχει υποβληθεί αίτημα για οριοθέτηση των περιοχών από τις πλημμύρες στον Αλφειό



Δεν έχει υποβληθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ή την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας κανένα αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ΥΑΣ (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών στην Ηλεία από την υπερχείλιση του Αλφειού ποταμού.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Σταύρου Καλογιάννη, στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κοντογιάννης στη Βουλή, με την οποία ζητούσε την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηλείας, ώστε να μην επαναληφθούν τα καταστροφικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό μας λόγω της υπερχείλισης του Αλφειού.
Ως προς την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος αναφέρει ότι: «Θα πραγματοποιηθεί μέσω έργου που είναι υπό δημοπράτηση (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας της Π.Δ.Ε) χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και στο οποίο προβλέπονται καίριες παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 10 (δέκα) χιλιομέτρων ανάντη του φράγματος του Αλφειού ποταμού στου Φλόκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου