Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σε εγρήγορση η πολιτεία για να μη βγει η πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες



Σε εγρήγορση είναι η πολιτεία προκειμένου να μη βγει η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδη σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε ζητήσει να προβεί άμεσα σε ενέργειες η πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αποτραπεί η οριστική εξαίρεση της πάλης από τα ολυμπιακά αγωνίσματα. Στην Ερώτησή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η πάλη είναι συνυφασμένη με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, από την αρχαιότητα ως και την σύγχρονη αναβίωσή τους, αφού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματός τους και, κατά συνέπεια, τυχόν κατάργηση του συγκεκριμένου αθλήματος προσβάλει το πνεύμα και τη φιλοσοφία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού κ. Ιωαννίδη:

«Ως χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμένουμε πιστοί στα Ολυμπιακά Ιδεώδη και αντίθετοι σε κάθε λογική «εμπορευματοποίησης» των Ολυμπιακών Αγώνων, που τυχόν συνέβαλε στην λήψη της προαναφερόμενης απόφασης-εισήγησης (σσ. της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την κατάργηση του αθλήματος της Πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020).
            Σε κάθε περίπτωση και μέχρι την τελική απόφαση, που θα ληφθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, τόσο σε πολιτικό όσο και σε  αθλητικό επίπεδο, προκειμένου να πετύχουμε την οριστική ανατροπή της.
            Ήδη και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση αυτή, ως αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υφυπουργός, έστειλα στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (κ. Ζακ Ρονγκ) επιστολή, στην οποία δηλώνω ξεκάθαρα την ομόθυμη επιθυμία μας, να παραμείνει το άθλημα της Πάλης στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
            Περαιτέρω, η Πολιτεία, θα σταθεί στα πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και θα συνεργασθεί με τις Ολυμπιακές Επιτροπές άλλων χωρών, με αντίστοιχες ευαισθησίες με τις δικές μας και θα παρέμβει σε όλους τους σχετικούς παγκόσμιους φορείς, ώστε τελικά να αναστραφεί πλήρως το διεθνές κλίμα και να εξασφαλιστεί η παραμονή του αθλήματος της Πάλης στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως άλλωστε δικαιούται».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου