Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Δεν χρειάζεται να ξαναπεράσουν οι ασφαλισμένοι από τις Επιτροπές του ΚΕΠΑ σε περίπτωση που οι γνωματεύσεις έχουν ελλείψεις




Δεν χρειάζεται να ξαναπεράσουν από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ οι ασφαλισμένοι σε περίπτωση που οι γνωματεύσεις έχουν ελλείψεις, όπως προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης σε Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει Αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό με την οποία ζητούσε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ-δικαιούχοι επιδόματος αναπηρίας, που ενώ έχουν αξιολογηθεί από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ, το Περιφερειακό Υποκατάστημα Δυτικής Ελλάδας του ΟΓΑ δεν αποδέχεται τα πιστοποιητικά αναπηρίας για γραφειοκρατικούς λόγους (δεν αναγράφεται σε αυτά η ακριβής ημερομηνία έναρξης της ασθένειας).
            Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Βρούτση:

«Σε περίπτωση που ο παραπέμπων φορέας κρίνει πως απαιτούνται διευκρινήσεις επί της εκδοθείσας γνωμάτευσης αποστέλλει σχετικό έγγραφο στο αρμόδιο ΚΕΠΑ και η υπόθεση διεκπεραιώνεται υπηρεσιακά, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του εξεταζόμενου…
…Στις περιπτώσεις που οι γνωματεύσεις αναπηρίας των ΚΕΠΑ έχουν ελλείψεις (π.χ επί αρχικών αιτήσεων δεν αναφέρεται η χρονολογία επέλευσης της ανικανότητας σε ποσοστό 67%) επιστέφονται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ για συμπλήρωση. Τέλος, ο χρόνος επέλευσης της ανικανότητας για εργασία σε ποσοστό 67% είναι στοιχείο κρίσιμο για την εξέταση των χρονικών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας από τον ΟΓΑ (παρ. 1 του άρθρου 6 του ν.2458/1997)». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου