Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Να μη γίνει παρακράτηση στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών


Να μη γίνει παρακράτηση στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή των αποζημιώσεων κατά δύο έτη, οι οποίες είναι και μειωμένες σε σχέση με τα ποσά που αναμένονταν, είναι αναγκαίο το Υπουργείο Οικονομικών να αναζητήσει λύση ώστε να μη γίνει και παρακράτηση, με δεδομένη μάλιστα τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι επαγγελματίες της Ηλείας.
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Αν και ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια από τις πλημμύρες που πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία, οι πληγέντες θα λάβουν τελικά τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, οι οποίες όμως ανέρχονται στο 30% των αρχικών εκτιμήσεων της αρμόδιας επιτροπής.
            Εκτός όμως από την τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων, οι οποίες είναι και μειωμένες, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι υπάρχει παρακράτηση της τάξης του 3,6%.

Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης (πλημμυροπαθείς, καθυστέρηση στην καταβολή της μειωμένης αποζημίωσης κλπ.) να μην υπάρχει παρακράτηση στην αποζημίωση που θα λάβουν οι δικαιούχοι»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου