Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Να γίνουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση του οδικού άξονα Πατρών-Τριπόλεως (111)



Την  ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν τα τμήματα του οδικού άξονα Πατρών-Τριπόλεως τα οποία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Παράλληλα, ο Ηλείος Βουλευτής αναφέρεται για άλλη μια φορά στο ζήτημα της γενικότερης συντήρησης του συγκεκριμένου οδικού άξονα και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πατρών-Τριπόλεως (111) εκκρεμεί εδώ και χρόνια και η υφιστάμενη κατάσταση όχι μόνο δεν διευκολύνει τις μετακινήσεις και τις μεταφορές αλλά εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.
Πέρα από τη γενικότερη ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος, υπάρχουν συγκεκριμένα τμήματα τα οποία είναι σχεδόν αδιάβατα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τμήματος από Τριπόταμα  Αχαΐας μέχρι Δίβρη, όπου ο δρόμος είναι εντελώς κατεστραμμένος-δεν υπάρχει ούτε 1τμ χωρίς λακκούβα.

Κατόπιν τούτων Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης  του οδικού άξονα Πατρών-Τρίπολης (111) ώστε να γίνει πιο ασφαλής η διέλευση, γιατί αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει είναι βέβαιο πως θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές;
2.    Υπάρχει προγραμματισμός για εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου Πατρών-Τρίπολης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου