Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για Καυκανιά και Σιμόπουλο



Την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα καθίζησης στην Καυκανιά και το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Σιμόπουλου, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του επισημαίνει πως τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να μεριμνήσουν ώστε γρήγορα να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των φαινομένων και την προστασία των πολιτών, καθώς ήδη στην Καυκανιά έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στα κτίρια, ενώ κάθε βροχόπτωση έρχεται να επιτείνει το πρόβλημα.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Καυκανιά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, καθώς το έδαφος είναι σαθρό με αποτέλεσμα σταδιακά να πραγματοποιούνται καθιζήσεις και κατολισθήσεις. Οι βροχοπτώσεις επιτείνουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα να μετατοπίζεται το έδαφος και να δημιουργούνται προβλήματα στα κτίρια, πολλά εκ των οποίων κρίνονται πλέον ακατάλληλα.
Οι κάτοικοι καθημερινά βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται και αισθάνονται πως απειλείται η ζωή τους, αφού δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Παράλληλα και στο Σιμόπουλο του Δήμου Ήλιδας παρουσιάστηκε εκτεταμένο ρήγμα, περίπου 25 μέτρων, στο προαύλιο του Γυμνασίου και του Λυκείου, τα οποία στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες μετά το σεισμό του 2008.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να ελεγχθεί η περιοχή της Καυκανιάς από ειδικούς και να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την προστασία των κατοίκων;
2.    Θα γίνει άμεσα έλεγχος στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Σιμόπουλου και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να προστατευτούν μαθητές και διδάσκοντες»;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου