Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αναγκαία η αντισεισμική θωράκιση της Ηλείας



             
Την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης της Ηλείας καθώς και προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα κτίρια, επισημαίνει και πάλι με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του θέτει εκ νέου το θέμα του προσεισμικού ελέγχου με αφορμή τόσο την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή όσο και τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Παπαζάχου και του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Γιανναδάκη, το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλείος Βουλευτής είχε καταθέσει Ερώτηση επί του θέματος τον  Ιούνιο, η οποία δεν απαντήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών.
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δηλώσεις του ομότιμου καθηγητή σεισμολογίας του Α.Π.Θ. κ. Βασίλη Παπαζάχου στον τοπικό Tύπο της Ηλείας: «Σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη δική σας περιοχή, στην Ηλεία, επειδή μπορεί να σημειωθεί σεισμός μικρός που θα προκαλέσει βλάβες ή μεγάλος σε κάποια απόσταση, πρέπει να ελεγχθούν τα σπίτια τα οποία χτίστηκαν με παλιό αντισεισμικό κανονισμό ή σπίτια τα οποία πάσχουν και πρέπει να ενισχυθούν. Πρώτα όμως πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια, νοσοκομεία, σχολεία κλπ. και μετά τα ιδιωτικά κτίρια»
            Στην Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή με αριθμό πρωτοκόλλου 11457/5.6.13 έθετα το ζήτημα της αναγκαιότητας των προσεισμικών ελέγχων, με αφορμή, πρώτον, τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, δεύτερον, τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Θανάσης Γιανναδάκη, σύμφωνα με τις οποίες είναι επιβεβλημένη η πραγματοποίηση προσεισμικών ελέγχων και ελέγχων στατικής επάρκειας στα μισά από τα 300.000 κτίρια που υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σημειώνεται δε, ότι ουδέποτε έλαβα απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών για τη συγκεκριμένη Ερώτηση.
Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Έχει προγραμματιστεί προσεισμικός έλεγχος για τα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;
  2. Θα συμπεριληφθεί στις επιλέξιμες δαπάνες στο νέο ΕΣΠΑ κονδύλι για τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;
  3. Θα συμπεριληφθεί στις επιλέξιμες δαπάνες στο νέο ΕΣΠΑ κονδύλι για τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων της επικράτειας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου