Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στη Βουλή η δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία



Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της δημιουργίας Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Ηλείος Βουλευτής ζητά να συνδράμει η πολιτεία τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του Κτηνοτροφικού Πάρκου, το οποίο θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ηλεία, με δεδομένο το σημαντικό ρόλο που παίζει η κτηνοτροφία στην οικονομία της περιοχής.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

            «Η ΚΥΑ 487/12-7-2002 ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της χρηματοδότησης για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων (κτηνοτροφικών πάρκων) για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων.
            Με δεδομένο ότι:
- Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος η Ηλεία παραδίδει 22 χιλιάδες τόνους πρόβειο και 2,5 χιλιάδες τόνους γίδινο γάλα σε εταιρείες.
- 95 παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος της Ηλείας δίνουν σε εταιρείες 13 χιλιάδες τόνους το χρόνο.
-  Αντίστοιχη είναι και η παραγωγή κρέατος στην Ηλεία.
- Το βασικό εισόδημα των οικογενειών που ζουν στους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους της Ηλείας προέρχεται από την κτηνοτροφία.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Ποιες οι προϋποθέσεις και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία;
  2. Η πολιτεία προτίθεται να συνδράμει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ηλεία, ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία;
  3. Με δεδομένη την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ηλεία, λόγω και των πυρκαγιών του 2007 και του σεισμού του 2008 καθώς και της ιδιαίτερης ποικιλομορφίας των εδαφών της, θα υπάρξει κάποια παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων ώστε να προχωρήσει η δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου